Katkı Payı ve Mal Paylaşımı Davası

… AİLE MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

DAVACI                                :

TC                                           :

ADRES                                  :

VEKİLİ                                 :

ADRES                                  :

DAVALI                                :

ADRESİ                                :

KONU                                   : Katkı Payı ve Mal Paylaşımı İstemimizden İbarettir.

AÇIKLAMALAR  

1-) Müvekkilimiz, davalı … … ile, …/ …/ … tarihinde birbirlerini severek evlenmiş ve bu evliliklerinden de … isimli iki tane çocukları olmuştur.(EK 1) Müvekkilimiz ile davalı, evliliklerinin ilk yıllarındaki mutluluklarını bir süre sonra devam ettirememişler ve artan kavgalarının çekilmez hale gelmesi üzerine mahkemeye başvurarak boşanma talebinde bulunmuşlardır. … Aile Mahkemesi’nin …/ …/ … tarih ve …/ … E. …/ … K. sayılı kararı ile tarafların boşanmalarına kara verilmiş ve bu karar …/ …/ … tarihinde kesinleşmiştir.(EK 2)

2-) Müvekkilimiz … Üniversitesi’nin … Fakültesi’nden … yılında mezun olmuş ve muhtelif şirketlerde çalışmış akabinde de, … yıldır … A.Ş.’de … statüsünde çalışmaktadır. Müvekkilimizin aylık geliri … TL’dir ve bu durum maaş bordroları ile sabittir.(EK 3) Müvekkilimiz, davalı ile evli kaldıkları süre içerisinde … TL bedel ile satın aldıkları … … adresinde bulunan daireye ve ortak hesap olarak … Bankası’nın … Şubesi’nde açtırdıkları … nolu banka hesabında biriktirdikleri … TL.’na, neredeyse davalıdan daha çok katkıda bulunmuştur.(EK 4)

3-) 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 225. maddesinde;

“Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona erer.Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hallerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona erer.”düzenlemesi yer almaktadır.

4-) … yıl boyunca devam eden evlilikleri boyunca … TL’ye almış oldukları daire ve banka hesabında biriktirdikleri … TL’ye olan taraf katkıları aynı düzeyde değildir. Müvekkilimizin aylık geliri ile davalının aylık geliri, yukarıda belirtildiği üzere, davalıdan fazladır. Müvekkilimiz, boşanma sürecinde, velayeti kendisine verilen çocuğunun ruhsal durumunu da düşünerek, boşanma sürecinin bir an önce neticelenmesi için, her hangi bir maddi talepte bulunmasa da, dairenin alınmasına sağlanan katkının ödenmesi ve banka hesabında bulunan paranın paylaştırılması için, işbu davanın açılması zorunluluğu hasıl olmuştur.

HUKUKİ NEDENLER        : 4721 S. K. m. 225, 227, 228, 229, 239. 

HUKUKİ DELİLLER          : Tapu kaydı, makbuz ve dekontlar, boşanma ilamı, bilirkişi incelemesi, Tanıkların isimleri ve adresleri ile tanıklık edecekleri konularını gösterir tanık listesi.

 SONUÇ VE İSTEM              : Yukarıda açıkladığımız nedenlerle, davalı ile müvekkil arasında evlilik süresince devam eden mal rejimi tasfiye edilerek, müvekkilimiz tarafından dairenin alınmasına yapılan … TL. katkının tasfiyenin sona ermesinden itibaren yürütülecek yasal faizle birlikte davalıdan tahsil edilmesine, banka şubesinde yer alan … TL’nin paylaştırılmasına, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine, karar verilmesini, müvekkilimiz adına saygıyla talep ederiz. …/ …/ …

 

EKLER          :

1. Aile Nüfus Kayıt Örneği

2…..Aile Mahkemesi’nin …./… E. …/… K. Sayılı boşanma ilamı

3.Müvekkilimize ait maaş bordroları

4…… Bankası’na ait banka hesap cüzdanı

5.Dava konusu taşınmaza ait tapu kaydı

6.Tanıkların isimleri ve adresleri ile tanıklık edecekleri konuları

gösterir tanık listesi,

 

Davacı Vekili

           Av.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *